Det var bra för författare, manusförfattare, regissörer och artister från tidigare generationer! Tusentals och tiotusentals böcker, manus, målningar skrevs före dem, medan nu – miljoner miljoner. Det verkar som om alla goda idéer redan har uppfunnits av någon, och det är helt enkelt omöjligt att bidra till utvecklingen av världskulturen. Och hur man kommer på något riktigt nytt, friskt, original?

Som föregick någon lysande idé, ett enastående projekt, en populär hit eller en bästsäljare? Det stämmer – dålig idé. Och kanske långt ifrån den enda. Kanske till och med, författaren lyckades slutföra en av dessa dåliga idéer, förbättra, så att det i slutändan visar sig något värt.

"Så istället för att gnälla, att du sitter fast och inget gott kommer ut, säg dig själv:" Så det är vad jag kom på – nu måste vi försöka förbättra det ". Eller: ”Ja, det verkar som om du inte kommer att slutföra någonting här. Men jag lärde mig något, det är dags att gå vidare viagra för kvinnor apoteket. ".

Innan du klagar över att du inte hade en enda bra idé, tänk på om du har en lista med dåliga idéer och hur bra det är, ”råder företagaren, författare till böcker och motiverande talare Seth Godin. Dåliga idéer är inte fiender. De är de nödvändiga stegen på väg till framgång.

Små steg till ett stort genombrott

Du kan skriva om alla stycket i boken "451 på Fahrenheit" för att bli bättre än Bradbury? Du kan komponera en ny sida i skriptet "Matrix"? Spela minst en anteckning på klarinetten att du bör lyssna?

Istället för att omedelbart koncentrera sig på ett mästerverk, på något globalt och ouppnåligt, fråga dig själv: vad den minsta partikeln gör ett lysande verk består av? Vad gör den skriftliga raden eller anteckningen så speciell?

Försök inte förändra världen direkt-tänka på hur man skapar något litet än du kommer att vara stolt och kan dela med andra.

Tiden är modig

1972 var Herby Flawers en sessionmusiker (de som är inbjudna till ett musikteam under en viss tid. – cirka. Ed.). Han kom och spelade på Bas Gitar exakt vad som krävdes av honom.

David Bowie arbetade med gitarristen och skrev ner Song Space Oddity, och när Lou Read bad Bowie att råda honom en musiker, introducerade han dem för Herby. Reed förklarade för gitarristen vad han behövde, och han klargjorde om det var möjligt att göra lite. 20 minuter senare föddes det legendariska gitarrpartiet, och sammansättningen av ta en promenad på den vilda sidan Lou Read blev en hit.

Naturligtvis, efter dessa 20 minuter var det ett decennium av hårt arbete och förmågan att lyssna och studera. Vilket av detta är slutsatsen? Tänk alltid på hur du kan förbättra vad du gjorde.

Detta är inte lätt, med tanke på att det i vår kultur är vanligt att kritisera. Det är lättare att bedöma andra än att vara i något pionjär, ta en penna och skissa en djärv plan, strategi och sedan tänka på hur man kan förbättra det. Men detta är det mest värdefulla.

Vad är bra"?

Vi vill att vi ska träna bra eller till och med utmärkta. Men på grundval av vilken vi i allmänhet utvärderar vårt arbete? Baserat på andras åsikter? Från begreppet kommersiell framgång?

Men betyder det att boken om Harry Potter inte var tillräckligt bra när ett dussin förläggare avvisade den och förvandlade skarpt till utmärkt och blev en världsomspännande populär? Kan ett konstverk bli värdefullt bara för att det är väl sålt?

Det verkar som att det är dags att sätta accenter på ett nytt sätt. Bestäm först vad du gör och för vem. Om det du gjorde, tjänar ditt mål, är detta redan tillräckligt bra. Om inte, kanske du fortfarande bör arbeta med det.

Mellan "bra" och "så bra som möjligt" – en jätte avgrund. Troligtvis kommer de flesta av oss aldrig igenom det. Men hur känner du om du plötsligt får reda på att du har något värt i lager, något som du själv måste hitta?

Källan till dina idéer kommer inte att ta slut. Det nuvarande försöket är inte ditt enda skott, det kommer att finnas andra, säger Seth Hodin. Så bara ta och gör dag efter dag. Lägg upp en ny video, skriv ett nytt inlägg. Häng bilden bara målad på väggen. Det enda sättet att komma närmare något är att gå mot målet steg för steg.


« »